Predikant


Mijn naam is Ruth Jellema. Sinds 2019 ben ik als predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente in Oss, de Paaskerk. Hiervoor was ik met veel plezier predikant in Lith en Oijen (2004-2010) en Tilburg (2010-2019). Ik ben geboren in Friesland, maar woon intussen al bijna mijn halve leven in Brabant. In deze bourgondische omgeving voel ik me prima thuis. Ik ben getrouwd met Pieter, we hebben drie jong-volwassen kinderen.

Ik doe mijn werk met veel plezier. Steeds weer word ik geraakt door verhalen van mensen en verhalen uit de Bijbel. Geloven betekent voor mij niet zo zeer het aannemen van allerlei leerstellingen, maar veelmeer het leven vanuit het vertrouwen dat je er zijn mag. En dat jouw leven in het licht is geplaatst van Gods liefde. Zo heb ik dat zelf ook ervaren. 
In de Paaskerk wordt op verschillende manieren gezocht naar ontmoeting, verdieping en bezinning. We laten ons door de oude woorden uit de christelijke traditie inspireren en in beweging zetten. Het is prachtig dat ik daarin een stukje met mensen mag meelopen.

U kunt contact met me opnemen 
via email:  predikant@pknoss.nl
of telefoon: 06-22841257

Graag tot ziens!
Ruth Jellema-Greydanus
terug