Anno 2020

De Pinksterterp, het deel van de kerk waar regelmatig allerlei activiteiten plaatsvonden, werd in 2018 verhuurd aan anderen. Maar: er moest natuurlijk wel een plek binnen de Paaskerk gevonden worden voor: koffie drinken, ontmoeting, kinderkerk, jeugdactiviteiten, vergaderen, etc. Dat betekende een grondige verbouwing…!

Een groep mensen nam de organisatie en coördinatie hiervan op zich, en met behulp van veel vrijwilligers is er op diverse zaterdagen én door de week hard gewerkt. Alleen al het opruimen en verhuizen van spullen die in alle ruimtes verzameld waren in de loop van de tijd, was een hele klus. Steeds maar weer die trap op in de toren… En hoeveel keer is er wel niet naar de stort gereden met aanhangers vol oude en niet meer gebruikte spullen?

In de hal werd een keuken geplaatst, de muur werd opengebroken en voorzien van schuifdeur, een toilet werd geplaatst; en het werd steeds duidelijker dat we een prachtig nieuwe ontmoetingsruimte kregen. Prima geschikt voor alle activiteiten die we zo gaande het jaar op de agenda hebben staan, het koffiedrinken voorop. Dat is in de nieuwe ruime zo gezellig en sfeervol dat we maar meteen van 1x per maand naar elke week koffiedrinken gegaan zijn!  

De kinderen en jeugd hebben een mooie ruimte boven gekregen waar ze hun activiteiten prima kunnen voortzetten. En vergaderruimte voor allerlei groepen en commissies is er ook nog voldoende. Kortom: een geslaagde verbouwing.
terug